Убиецът на Шута: кн.1 Фиц и Шута – Робин Хоб

Убиецът на Шута: кн.1 Фиц и Шута

Фицрицарин – най-щурият образ във фентъзи вселената! – Джордж Р. Р. Мартин

Фицрицарин – кралско копеле и бивш кралски убиец – е оставил зад гърба си пълния с интриги живот. Под маската на Том Беджърлок, провинциален скуайър, Фиц води кротък живот с жена си Моли. За останалата част от света той е мъртъв и погребан.

Фиц не е забравил изчезналия си приятел, Шута, но покрай грижите за имението и семейството си така и не успява да го потърси. Внезапната поява на застрашителни бледокожи чуждоземци обаче хвърля зловеща сянка над миналото… и над бъдещето му.

За да защити новия си живот, бившият убиец трябва отново да поеме старата си роля…

Преди около 20 години Робин Хоб се появина фентъзи сцената с гръм и трясък с дебютния си роман „Тайните на занаята” – първа част от трилогията „Придворният убиец”, която запозна феновете на жанра с Фицрицарин Пророка и неговия необичаен приятел Шута. След невероятния успех на двамата герои сред критици и читатели последва втора трилогия – „Шутът и убиецът”, която нареди името Робин Хоб сред майсторите на фентъзи. Сега, след дълго очакване, ние ви представяме първата книга от новата поредица за приключенията на Фицрицарин и Шута. Също като предишните, и тази може да се чете самостоятелно от всеки, който все още не е бродил из света на Шестте херцогства.

Автор: Робин Хоб Брой страници: 544
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи Език: Български
Тегло: 0.750 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789546556684
Дата на издаване: 21.03.2016 ISBN: 9789546556684