Турмс Безсмъртния – Мика Валтари

Турмс Безсмъртния

Пети век преди Христа. В центъра на драматичните събития, свързани с персийските войни, се явява загадъчната фигура на Ларс Турмс. Турмс се счита за йонийски грък, но няма представа за истинския си произход. По време на странстванията си Турмс, “Синът на мълнията”, кръстосва почти целия познат в древността свят, съпроводен от верни приятели и красиви жени. Избран да се преражда и връща отново и отново на земята, Турмс въплъщава вечния кръговрат на живота, определящ мистерията на човешкото битие…

Мика Валтари повтаря с “Турмс Безсмъртния” огромния успех на световния бестселър “Синухе Египтянина”. В "Турмс Безсмъртния" класикът на финландската литература се обръща подчертано към мистицизма и вярата в прераждането. Съчетанието на тези теми с увлекателния сюжет превръщат “Турмс” в динамичен исторически роман с примеси на зараждащия се по времето на написването му жанр “фентъзи”.

“Турмс Безсмъртния” е книга за съдбата на отделната личност във време на епохални исторически промени, за духовното и вътрешно израстване, за търсенията на един човек, който среща по пътя си и земна любов, и плътски наслаждения, но и духовни страдания, сърдечни мъки и необясними въжделения.

Автор: Мика Валтари Брой страници: 608
Категория: Художествена литература; Исторически романи Език: Български
Тегло: 0.610 кг.
Издател: Еднорог Баркод: 9549745430
Дата на издаване: 2003 г. ISBN: 9549745430