Търсачите на миди – Розамунде Пилхер

0
(0)

Пенелопе Кийлинг – дъщеря на известен художник, прави равносметка на живота си, спомняйки си миналото – от бохемското детство в Лондон до нещастния си брак по време на войната, когато се омъжва за човек, когото не обича. От него тя ражда три много различни деца – Нанси, Ноел и Оливия, която е нейното „специално дете”.

Отивайки до Ибиса, за да се срещне с дъщеря си Оливия, Пенелопе се запознава с нейния възлюбен Космо и дъщеря му – младата и красива Антония. Историята се развива като пъзел между миналото и настоящето. Направена е връзка между любовта на Антония към мистериозния Данус и тази на Пенелеопе към елегантен и романтичен мъж, когото тя е обичала, но е загубила през войната. Така възрастната дама намира своя сродна душа в лицето на младото момиче и скоро то се пренася да живее при нея.
Пенелопе се превръща в довереник на Антония и й помага да разбере, че може да бъде щастлива само, ако е откровена със своя възлюбен.
Междувременно възрастната дама се оказва единствената наследничка на картината „Търсачите на миди”, на която е изобразена и тя като дете. Картината на баща й бива оценена високо и така Пенелопе печели малко богатство. Това поражда редица раздори в семейството й и всеки разкрива истинското си лице. Очаквала ли е това възрастната жена и на кого и защо тя оставя част от наследството си ще разберете само от романа на Розамунде Пилхер – „Търсачите на миди”.

Автор Розамунде Пилхер
Издателство Труд
ISBN 9789543982547
Година на издаване 2012
Страници 584
Формат 140×210 мм
Език Български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.