Търсачи на любов – Леа Коен

0
(0)

В книгата са събрани три от най-вълнуващите новели на Леа Коен – "Докато смъртта ни раздели", "Кратката вечност на Алма М." и "Флориада". С всяка от тях, тя ни въвежда в тайнствения свят на любовната интимност, на най-съкровените изживявания в любовта, които дори смъртта не може да покруси. През годините, емблематичните разкази се радват на голям читателски интерес и са преиздавани няколко пъти, но за първи път са обединени в едно издание.

"Докато смъртта ни раздели" е автофикция, която писателката е посветила на любим мъж, покосен внезапно от смъртта.

"Кратката вечност на Алма М." разкрива паралелните истории на легендарната двойка Густав и Алма Малер от началото на XX век и една тяхна днешна изследователка. По време на емоционалното пътешествие из биографията на двойката Малер, съвременната Алма открива, че силните любови имат магнетично въздействие, равно на вечност.

Във "Флориада" читателите ще открият може би своя идеал за мъж в образа на доктор Флориан Белопитов, герой със сложна съдба, който след четири десетилетия изпитания и четири срещи с любовта открива смисъла на своята работа и истинската любов.

Леа Коен разказва по-добре от когото и да било диктатурата на своята страна.

Die Welt

Леа Коен е автор на един от най-добрите български романи на ХХ век.
El Pais

Леа Коен е родена на 29 юни 1942 г. в София. Завършва Българската държавна консерватория и до 1989 г. е известна като музиколог с няколко заглавия за историята на музиката и музиковедски монографии.
След 1996 г. започва да пише художествена проза. Сред най-известните ѝ романи се нареждат – „Консорциум Alternus“ (2005), „Кандидат-президента“ (2007), "Близка връзка" (2007), който изграждат своеобразна трилогия. "Преследвачът на звуци" е в основата на игрален филм.
Автор е и на документалната книга "Ти вярваш.Осем погледа върху Холокоста на Балканите" (2012).

  • Корица:Мека
  • Брой страници:368
  • Общи:От български автор
  • Жанрове:Драма
  • Тегло:1 kg

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.