Трябва да имаш яки топки – Лари Уингет

Трябва да имаш яки топки

Само един човек може да напише книга със заглавие „Трябва да имаш яки топки” и този човек е Лари Уингет!

След като безцеремонно ни каза „Спри да хленчиш! Размърдай си задника“, „Не се скатавай! Работи!“, „Не се прецаквай сам“ и „Детето ти е страхотно! Ти не ставаш!“, новата книга на Питбула на личностното развитие, е поредният ритник в задника, от който всички понякога имаме нужда.

Директен и безкомпромисен, Лари дава съвети как да се сдобием с топки като индивиди по отношение на семейството си, в бизнеса и при управлението на парите си. За да получим успеха, който желаем, трябва да отхвърлим поведението на жертви, да придобием самоувереност и най-накрая да поемем отговорност за действията си. Основен момент от сдобиването на яки топки е изразяването на гражданска позиция, активно гласуване при избори и по-категорични действия спрямо управляващите, от които не сме доволни – тема, много актуална в предизборната ситуация у нас .

В новата си книга авторът говори за нов начин на мислене. За чисто нов начин на живот. „С други думи, да си отгледаш яки топки, няма нищо общо с онова, което е между краката ти, а с другото, което е значително по-нагоре – между ушите ти”!

Това е състояние на духа, поглед към живота, начин на мислене! Превърнали сме се в общество от хленчещи слабаци. Голяма част от хората са безхарактерни, оплакват се постоянно, забиват нож в гърба на другите, клюкарстват, нямат собствено мнение. Позволяват да бъдат тъпкани… Защо позволяваме да ни засипват с обиди? Защо позволяваме на властта – на хората, които ние избираме и чиито заплати ние плащаме – да ни лъжат и манипулират? Защо търпим работници и служител, които не си вършат добре работата или мълчим пред шефа грубиян? Защо си затваряме очите пред жестоко отношение към дете или животно?

Крайно време е да сложим точка на всичко това! Крайно време е да се сдобием с яки топки, да действаме твърдо и непоколебимо! Да имаш яки топки, няма нищо общо с онова, което е между краката ти, а с другото, което е по-нагоре – между ушите ти! Да имаш яки топки, е състояние на духа, поглед към живота, начин на мислене! – Не се извинявай, когато казваш истината – Не си премълчавай и не лъжи – Не всичко е битка – не спори с глупаци – Хвани юздите на финансите си – Дръж се „мъжки“ с половинката си и с децата си – Не се страхувай да паднеш – Живей дръзко – бъди уверен

Автор: Лари Уингет Брой страници: 192
Категория: Икономика и мениджмънт; Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.220 кг.
Издател: Кръгозор Баркод: 9789547713215
Дата на издаване: 15.09.2014 ISBN: 9789547713215