Трите пътеки към щастието – Рут Клайдсдейл

Трите пътеки към щастието

Преди много години, в епохата на Ренесанса, живял уникален човек, наречен Марсилио Фичино. Той бил едновременно лекар, астролог, философ, музикант и маг. Извличайки практични съвети от древните мистерии и философиите на Питагор и Платон, Фичино композирал лечебна музика, създавал ритуали за привличане на любов и късмет, предлагал съвети за здраве и работа, създал цялостна система за самоусъвършенстване и постигане на по-щастлив живот. В Книгата „Трите стъпала към щастието” Рут Клайдсдейл извлича есенцията от методите на Марсилио Фичино. Взети заедно, те предлагат чудесни препоръки за това как да се изкачим по стълбата към щастието във всяка една област – от грижата за тялото до развиване на богат духовен живот.

Разберете как да балансирате в тялото си четирите елемента – огън, въздух, вода и земя, за да поддържате добро здраве.
Докоснете се до потребностите на своята най-дълбока същност – душата, за да знаете как да я подхранвате всекидневно и да се чувствате щастливи.
Разберете как любовните ви връзки са огледало на вас самите и научете как да отворите място за любовта в сърцето и живота си.
Открийте какво качество ви липсва – може би търпение, вяра или социални умения, и използвайте древните методи на астрологията, за да го развиете.
Научете как да се освободите от излишния багаж – ненужни желания и привързаности, за да живеете тук и сега и да приемате живота като истинско духовно пътуване.

Книгата „Трите пътеки към щастието” изразява убеждението на древните мъдреци и философи, че всеки един от нас е частица от живия огранизъм на Вселената, миниатютно копие на Космоса. За да сме щастливи, ние трябва да сме в хармония с космическите ритми и да следваме гласа на душата си, а това може да се постигне с най-различни техники, рутуали и медитации, част от които са описани в книгата. Те ще добавят истинско вълшебство във всекидневието ви, ще ви помогнат да опознаете себе си и ще ви покажат как светът ви се преобразява, когато поемете по правилната за вас пътека.

Автор: Рут Клайдсдейл Брой страници: 232
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.299 кг.
Издател: AMG Publishing Баркод: 9789549696431
Дата на издаване: 06.03.2012 ISBN: 9789549696431