Тренировъчни упражнения и задачи за проверка по български език 2. клас, първа част – Елисавета Сергеева, Маргарита Стефанова, Маргарита Цветанова

Тренировъчни упражнения и задачи за проверка по български език 2. клас, първа част

Помагалото се състои от две части: първа част – Думата като речникова единица и Гласните и съгласните звукове в българския език; втора част – Думата като част на речта и Изречението като езикова единица.
Настоящото помагало е свързано с изучаване на темите от двата раздела Думата като речникова единица и Гласните и съгласните звукове в българския език от новата учебна програма по БЕЛ за 2. клас, одобрена със Заповед № РД09­300/17.03.2016 г. на министъра на образованието и науката.
Разработени са два варианта за проверка на компетенциите на учениците. Първата цели снемане на входното равнище; втората е текуща и проверява нивото на подготовка по темите в раздела Гласните и съгласните звукове в българския език.
Независимо от структурирането на различните учебници по български език за 2. клас помагалото може да се използва успешно. Предвидени са редове за писане по всяка тема.
Помагалото е подходящо за работа в часовете по български език, в избираемите часове, за индивидуална работа вкъщи и в клас.

Автор: Елисавета Сергеева; Маргарита Стефанова; Маргарита Цветанова Категория: 2-ри клас; Учебни помагала; Български език и литература
Издател: Слово
Дата на издаване: 03.08.2017 Брой страници: 80
Език: Български Тегло: 0.060 кг.
Баркод: 9786192120160 ISBN: 9786192120160