Традиционните знания като интелектуална собственост – Владя Борисова

0
(0)

Традиционните знания като интелектуална собственост

Владя Борисова е доктор по икономика и главен асистент в катедра „Интелектуална собственост” към Университета за национално и световно стопанство – София. Магистър е по икономика, специалност „Икономика и управление на търговията” към Общоикономически факултет и магистър по право, специалност „Право” към Юридически факултет на УНСС. Правоспособен юрист е.
Професионалните й интереси са свързани с икономиката и управлението на интелектуалната собственост и по-конкретно с управление на авторските и сродните им права; опазване на културното наследство; управление и закрила на традиционните знания като специфичен обект на интелектуална собственост.
Чете лекции пред бакалаври, магистри, студенти от следдипломна квалификация и дистанционна форма на обучение по дисциплините: Основи на интелектуалната собственост; Управление на интелектуалната собственост; Традиционни и модерни знания; Правни аспекти на закрилата на обектите на интелектуална собственост и Актуални проблеми в областта на интелектуалната собственост.
Специализирала е управление на интелектуалната собственост във Франция (Lille Economic University-France) и Великобритания (Queen Mary Intellectual Property Research Institute), работи активно по международни проекти в областта на интелектуалната собственост. Има множество публикации в областите на професионалните й интереси. Владее английски и френски език.
Консултант е към Commercial Crime Services/International Chamber of Commerce-Paris и към World Intellectual Property Organization-Geneva.

Автор: Владя Борисова Брой страници: 249
Категория: Икономика и мениджмънт; Правна литература; Висше образование Език: Български
Тегло: 0.625 кг.
Издател: Издателски комплекс – УНСС Баркод: 9789544947569
Дата на издаване: 2006 г. ISBN: 9789544947569

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.