"Титаник" отново плава – Марина ЮденичНеизвестно пророчество на Нострадамус.
Милионери, спецагенти и терористи се включват в аферата.
На търг, организиран от "Сотби", е продаден неизвестен ръкопис на Нострадамус. Купува го американският милионер Антъни Джулиън. В ръкописа е предсказана гибелта на "Титаник", както и че стотина години по-късно прочутият лайнер ще бъде построен отново, което ще доведе до разтърсващи събития. И Антъни Джулиън се заема с това амбициозно дело. Заедно с руския магнат Сергей Потапов той създава компанията "White Star". Идеята е да се построи нов "Титаник", който да се превърне в атракция за супербогаташи, жадни за силни изживявания.
Да ръководят службата за сигурност на новия лайнер са привлечени бившата "зелена барета", дипломат и шпионин Стивън Мур и натрупалата опит като психолог в Чечня Полина Вронская. Ще имат много работа, защото сензационният проект се превръща в прицел за различни маниаци и терористи.
Междувременно мистериозна жена възлага специална поръчка на издирван от Интерпол легендарен майстор на взривни устройства…
Юрист, психолог, журналист, бивш шеф на пресслужбата на Елцин и настоящ политически PR и писател, Марина Юденич е един от най-популярните руски автори днес. Превеждана е на различни езици, Роман Полански подготвя филм по нейна книга, а едно от най-големите издателства в САЩ я кани да напише роман специално за него. Така се ражда "Титаник" отново плава.
Автор Марина Юденич
Издателство Персей
ISBN 9789549420807
Година на издаване 2008
Страници 308