ТИГЪР –

ТИГЪР

В сърцето на приказната Голяма гора кипи усилен труд. Мечо Пух и неговите приятели Зайо, Прасчо, Йори, Кенга и Ру се подготвят за предстоящата зима. Докато те работят, на Тигъра не му остава нищо друго, освен да подскача около тях и неволно да им пречи в търсене на компания.

С радостно очакване той тръгва да намери своето родословно дърво с много лели, чичовци и баби и трети братовчедки. Но попада на абсолютно странни дървета. В края на тъжните си премеждия Тигъра изведнъж се сеща кое е истинското му семейство. И отново запява любимата си песен: "Най-чудесното в тигрите е, че самите те са чудесни"…

Създаден по класическата творба на Еди Гузилиън, този анимационен филм е приятна и поучителна приказка за малки и големи. Чудните приключения на неговите герои, тяхното търсене на истинските стойности на живота са наистина занимателно филмово "четиво". Традицията на най-голямата в света студия за анимационно кино "Уолт Дисни" позволява на авторите да изградят във всяко отношение перфектно филмово забавление.

При това те съвсем не се отказват и от "педагогическите" внушения, които са поднесени с мярка и уважение към детската аудитория. И резултатът е повече от успешен – един хубав филм, който ще намери публиката си и сред по-възрастните зрители. Като че е излишно да говоря за качествата на рисунката, за ритъма и динамиката на творбата, за музиката – всичко това са елементи от високия професионализъм на реализацията. Също "запазена марка" на "Уолт Дисни".

Категория: детски; анимация Студио: Walt Disney
Дата на издаване: 2012 г.
Времетраене: 74 мин. Ограничение в показа: Няма
Режисьор: Джун Фалкенстайн Езици аудио: Aнглийcки;  Български
Езици субтитри: Aнглийски;  Български Баркод: 3800904001625
Линк IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0220099/