Ти си това – Румен Чорбаджийски

Ти си това

"Преди години с мен се случиха много странни неща, които не можех да си обясня. Но не това бе лошото, а фактът, че нямаше никой около мен, който да ми обясни какво точно съм преживял. Затова реших до истината да стигна сам. Този импулс ме въвлече в четенето на езотерична и духовна литература.

Паралелно със запознаването, с разбирането на различни философски течения развивах определени дарби, за които не подозирах, че съществуват в мен. Натрупаното познание прилагах в ежедневието за лечение на хората. Резултатите бяха смайващи, но лично мен не ме удовлетворяваше наблюдението, че дадена болест изчезваше – въпросът, на който исках да си отговоря, беше: "Кое е в основата на нарушения баланс в човешката природа?". Как да достигна до причините за този нарушен баланс, а и разбира се, до самата болест, която е следствие на това?

С течение на времето разбрах, че знанието е просто вид информация, докато познанието е нещо много по-различно, по-дълбоко. Ако един човек знае как се изработва музикален инструмент, това не означава, че може да свири на него, още по-малко, че умее да композира. Същото е и със знанието. Ако имаш информация за дадена енергийна структура, това не означава, че можеш да я прилагаш в ежедневието или пък да видиш "композирането" ѝ върху човешкия организъм.
Всичко, което съм постигнал като познание, съм проверявал в практиката си и ако определена болест не се излекуваше от тялото, това означаваше, че нещо не съм разбрал от даден тип учение. И обратно, ако болестта изчезнеше, разбирах, че правилно съм възприел и приложил определено познание. Именно това ме водеше напред и проумях, че за да осъзная цялото, трябва първо да разбера древните философии – и едва тогава, върху тази духовна основа, развивах концепции, които прилагах в ежедневието, при общуването си с хората.

Свами Рама казва: "Единственият източник на познание е прекият опит". Вярвам, че всеки човек търси свой път към истината. Според мен за да достигнем до нея, по-ценно от личния опит няма.
"Ти си Това" е израз от учението "чхандогя упанишад", с което мъдрецът Уддалака Аруни обяснява одухотворената същност, която присъства във всичко съществуващо. В духовен аспект, според мъдреца, изречението утвърждава идентичността на душата с Бог.

В тази книга представям начина, по който възприех част от Ведите. Използвал съм и друга литература с една-единствена цел – да обобщя древните истини в едно. И това "едно" е нещото, което според мен си струва да бъде разбрано.
За написването на "Ти си това" използвах трудовете на Рама Прасад, Кришнамурти, С. Радхекришн, Артър Авалон, Мадхава Видяраня, както и много други автори. Ако тази книга ви помогне да намерите своя път към истината, това би бил най-големият дар за мен."
Румен Чорбаджийски

Автор: Румен Чорбаджийски Брой страници: 656
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 1.000 кг.
Издател: Кибеа Баркод: 9789544746490
Дата на издаване: 2014 г. ISBN: 9789544746490