THE LAST SHIP — LIVE AT THE PUBLIC THEATER –

THE LAST SHIP — LIVE AT THE PUBLIC THEATER

Достъпен на DVD, Blu-ray и в дигитален формат, записът включва песни от последния албум на Стинг, “The Last Ship” (издаден през септември, 2013 г.) и репертоар от едноименния мюзикъл, изпълнени навръх рождения ден на музиканта, в поредица от 10 благотворителни концерти в The Public Theater, Ню Йорк.
Всички песни от тази поредица концерти са изпълнени от Стинг и 14-членна група. Специално участие е отредено и на актьора/певец Джими Нейл, който има роля и в предстоящия мюзикъл ”The Last Ship”. Дългогодишният колаборатор на Стинг, композиторът/продуцент/диригент/изпълнител, Роб Мейтс (работил с Елтън Джон, Джордж Майкъл, Лу Рийд, Лучано Павароти, Селин Дион) се включва с акустична китара, пиано и бек вокал. Видео записът е своеобразен предварителен преглед на историята разказана в “The Last Ship” и очакваното бродуейско представление.
Текстът и музиката на „The Last Ship” са написани от Стинг, вдъхновен от детските му спомени за общноста и работническата класа в корабостроителния край на североизточна Англия, специално за родния му град-пристанище Уолсенд.
Съавтори на сценария са носителят на театралната награда Тони, Джон Логан (сценаристът на филма за Джеймс Бонд, “Skyfall”) и Брайън Йорки (спечили Пулицър за „Next To Normal”).
Продуценти на „The Last Ship” са Джефри Селър и Катрин Шенкер, а режисьор е Джо Мантело, известен с работата си на Бродуей по продукции като „Wicked”, “Glengarry Glen Ross” и “Take Me Out”.
Предпремиерните вечери започват на Бродуей от 29-ти септември, а официалния дебют на мюзикъла е насрочен за 26-ти октомври.

Категория: Rock; Pop
Компания/Лейбъл: Universal music
Дата на издаване: 22.09.2014
Баркод: configlastship