Тетрадка със задачи и тестове по химия и опазване на околната среда за 8. клас – Силвия Попова

Тетрадка със задачи и тестове по химия и опазване на околната среда за 8. клас

Помагалото по химия и опазване на околната среда за 8. клас е разработено в съответствие с новата учебна програма по предмета. Съдържа разнообразни и интересни задачи, които способстват за получаване на отлична подготовка, гарантираща успех на учениците.
Структурирано е в три основни части:
тетрадка;
тестове;
отговори;
Тетрадката е разработена по темите, определени в учебната програма, задължителна подготовка. Задачите към всяка тема са отворен тип. Те са изключително разнообразни и осигуряват възможност за усвояване на знанията и развитие на ключови умения и компетентности. В голяма част от задачите се акцентира на практическото значение и приложение на знанията и уменията по химия и опазване на околната среда. Задачите включват таблици, схеми, графики, илюстрации, а забавните кръстословици и ребуси създават условия за приятни занимания при работа с тетрадката.
Във всяка тема са представени различни видове задачи, които са разделени в рубрики, означени със съответни символи.
Тестовете са шест – четири върху обобщени теми, които включват цялото учебно съдържание по програмата, и два теста за входно и за изходно равнище. Всеки от тях е разработен в два варианта, съдържа по 12 задачи и е разположен на две страници (един лист). Осигурена е възможност за откъсване на листовете с тестове, което създава удобство при работата с помагалото.
Отговорите на тестовите и изчислителните задачи са включени в края на изданието. Така всеки потребител на помагалото може да си направи справка, а при затруднение – да получи необходимата му информация и да продължи работата си с помагалото.
Предназначено е за:
работа в клас;
самостоятелна подготовка;
контрол;
самоконтрол;

Автор: Силвия Попова Категория: 8-ми клас; Учебни помагала; Химия и опазване на околната среда
Издател: Анубис
Дата на издаване: 19.01.2010 Брой страници: 96
Език: Български Тегло: 0.109 кг.
Баркод: 9789544268862 ISBN: 9789544268862