Тетрадка по музика за 1. клас – Вяра Сотирова, Галунка Калоферова, Росица Драганова

Тетрадка по музика за 1. клас

Тетрадката е част от учебния комплекта по музика за 1. клас. Съдържа занимателни задачи и упражнения, които допълват и продължават работата по темите от учебника.
Върху страниците на тетрадката може да се работи индивидуално и групово, в клас и у дома.

Галунка Калоферова завършва Академията за музикално и танцово изкуство, Пловдив, със специалности „Музикална педагогика” и „Солфеж”.
Работи като учител по музика и 19 години като експерт по музика в РИО София-град, през които подпомага професионалното развитие и усъвършенстване на учителите по музика.
Участва в комисии на Министерството на образованието за изработване на учебни програми по музика за общообразователното училище.
Галунка Калоферова е автор на учебници и учебни помагала по музика от 1. до 8. клас на издателство „Просвета”.
От 2005 г. участва в множество семинари и обучения в областта на психологията и личностното развитие. Работи по проекти за развитие на творческите способности на децата съвместно с къщата музей „Панчо Владигеров”, София.
Вяра Димитрова Сотирова завършва през 1990 г. ВМПИ, Пловдив, със специалност „Музикална педагогика”. Оттогава е учител по музика, като през годините работи във всички етапи на средното общообразователно училище. В момента преподава в ЧОУ „Св. София”, София.
Вяра Сотирова е автор и рецензент на учебници и учебни помагала по музика за всички степени на общообразователното училище. Участва в изработването на учебни програми по музика за начален етап. Преподавателските ѝ интереси са насочени към прилагането на нови методики в обучението по музика и широкото навлизане на практическите занимания и музицирането в процеса на обучение.
Притежава отлични организаторски качества и умения за работа в екип.
През 2008 г. Вяра Сотирова е отличена с наградата на Столичната община „Учител на годината”.
Доц. д-р Росица Драганова е завършила Българската държавна консерватория, София. Работи в Института за изследване на изкуствата – БАН, и като учител по музика във Френския лицей „Виктор Юго”, София.

Автор: Вяра Сотирова; Галунка Калоферова; Росица Драганова Категория: 1-ви клас; Учебни тетрадки; Музика
Издател: Просвета
Дата на издаване: 2002 г. Брой страници: 32
Език: Български Тегло: 0.100 кг.
Баркод: 9789540112381 ISBN: 9789540112381