Тетрадка по география и икономика за 6. клас – Петя Събева, Стела Дерменджиева

Тетрадка по география и икономика за 6. клас

Учебната тетрадка допълва учебника по география и икономика за 6. клас и е разработена в съответствие с държавния образователен стандарт и с новата учебна програма.
Тя съдържа задачи, които са групирани по теми, съответстващи на уроците за нови знания в учебника. Разработени са и два тренировъчни теста – за начален и за годишен преговор. За всяка тема са предложени от 4 до 6 задачи, които са свързани с обясняване на нови понятия, работа с географски карти, разпознаване на изображения, попълване на таблици, съставяне на текст по зададени опори или ключови думи, кръстословици и др. Това позволява на учителя да прецени как да ги използва – в хода на урока, за домашна работа, за индивидуализация на обучението и др. Работата с учебната тетрадка по време на урока е препоръчителна и полезна поради многостранните ѝ дидактически функции, а именно:
допълва и разнообразява задачите и въпросите от учебника, като осигурява възможност за използване на дейностния подход в обучението;
активира познавателните способности на ученика;
насочва към самостоятелна работа;
създава условия за развитие на интелектуалните и практическите умения;
осигурява условия за творческо овладяване на задължителната информация – ученикът да я осмисли, запомни и затвърди;
формира умения за решаване на тестови задачи с различна конструкция;
подпомага проверката и оценката на знанията и уменията на шестокласниците.
Тетрадката улеснява преподавателската работа, дава възможност за индивидуализиране на подхода към групи ученици на различно равнище и осъществява важни междупредметни връзки. Това я прави задължителен компонент от учебния комплект, с който се гарантира учебен процес на съвременно равнище.

Автор: Петя Събева; Стела Дерменджиева Категория: 6-ти клас; Учебни тетрадки; География и икономика
Издател: Просвета
Дата на издаване: 14.09.2017 Брой страници: 72
Език: Български Тегло: 0.183 кг.
Баркод: 9789540134369 ISBN: 9789540134369