Тетрадка № 2 по математика за 6. клас – Мария Лилкова, Таня Стоева

Тетрадка № 2 по математика за 6. клас

Учебната тетрадка е предназначена за разширяване и задълбочаване на знанията по математика, свързани с разделите „Рационални числа – умножение и деление”, „Степенуване”, „Уравнения”, „Пропорции” и „Елементи от вероятности и статистика”. Включени са разнообразни по съдържание и форма задачи, които имат тренировъчен характер и дават възможност за различни учебни дейности. Използвани са различни схеми, таблици, графики, диаграми и други графични средства, стимулиращи любознателността и интереса на учениците.
Тетрадката съдържа и текстови задачи, чрез които се показва всекидневната приложимост на математическите знания в различни житейски ситуации. Използвани са интересни идеи за развиване на съобразителността и творческото мислене на учениците.
Към някои от уроците за обобщение е предложена игра „Математическа щафета”, чрез която по забавен начин се систематизират и затвърдяват знанията и уменията на учениците.
С цел актуализиране на знанията на учениците, свързани с темите„Рационални числа”, „Степенуване”, „Уравнения” и „Пропорции”, е предложена примерна тема за класна работа.
Тетрадката може да се използва от учениците както в учебния час, така и при самоподготовката в къщи

Автор: Мария Лилкова; Таня Стоева Категория: 6-ти клас; Учебни тетрадки; Математика
Издател: Просвета
Дата на издаване: 14.09.2017 Брой страници: 36
Език: Български Тегло: 0.100 кг.
Баркод: 9789540134505 ISBN: 9789540134505