Тетрадка №2 по български език за ученици от 2. клас, живеещи в чужбина Развитие на речта – Екатерина Котова, Катя Никова, Николина Димитрова, Татяна Борисова

Тетрадка №2 по български език за ученици от 2. клас, живеещи в чужбина Развитие на речта

Тетрадка № 2 е предназначена за подпомагане на работа по формиране и развиване на комуникативноречевите умения на учениците от 2. клас. Задачите и упражненията в нея съответстват на специално обособената част на помагалото по български език "Учим се да преразказваме и съчиняваме".
Учениците се ориентират лесно в съдържанието на тетрадката, защото на всяка страница е предложена функционална последователност на дейностите и въпросите, с които трябва да се разработи всеки вид от включените в учебната програма писмени текстове. Тук децата се учат писмено да преразказват текстове, да съчиняват текст по серия от картинки, да пишат съобщения, писма, поздравителни картички и други. Страниците на тетрадката дават възможност на второкласниците да оценяват допуснатите от тях грешки и да ги поправят.
Тетрадката е неразделна част от учебния комплект, създаден в съответствие с одобрената от МОН през 2009 година Адаптирана учебна програма по български език и литература за 2. клас за обучение на деца, живеещи в чужбина.

Автор: Екатерина Котова; Катя Никова; Николина Димитрова; Татяна Борисова Категория: 2-ри клас; Учебни тетрадки; Български език и литература
Издател: Булвест 2000
Брой страници: 24 Език: Български
Тегло: 0.100 кг. Баркод: 9789541808764
ISBN: 9789541808764