Тестови задачи по Руски език: подготовка за външно оценяване 6. клас – Веска Малцева, Галина Лилова, Лиляна Изворска

Тестови задачи по Руски език: подготовка за външно оценяване 6. клас

Сборникът с тестови задачи за 6. клас е предназначен за подготовка на учениците, изучаващи руски език като първи чужд.

Той съдържа 10 теста, разработени върху учебния материал по руски език за 6. клас. При съставянето на тестовете се използва формата на Министерство на образованието, младежта и науката за външно оценяване в края на годината по чужд език.

Тестовете съдържат текст за слушане (текстове за слушане са поместени в края на сборника) с 8 задачи с множествен отговор за проверка на разбирането при слушане; езикови задачи – 9 задачи с избираем отговор по основните езикови категории от учебния материал; текст за четене с 8 задачи с множествен отговор за проверка на разбирането при четене.

Текстовете за слушане и четене са съобразени с възрастта на учениците, техните интереси и отразяват стилистичните жанрове, заложени в програмата – кратки съобщения, интересни факти, разказчета, приказки, популярни текстове, написани на стандартен език и по тематичните области от учебната програма по руски език.

В края на учебното помагало са поместени верните отговори. Сборникът е подходящ за провеждане на изходен тест от учителя, за подготовка за външното оценяване в 6. клас, както и за самостоятелна работа на учениците.

Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2013/2014 г.

Автор: Веска Малцева; Галина Лилова; Лиляна Изворска Категория: 6-ти клас; Учебни помагала; Руски език
Издател: Булвест 2000
Брой страници: 44 Език: Руски
Тегло: 0.075 кг. Баркод: 9789541807231
ISBN: 9789541807231