Тестови задачи по човекът и обществото и човекът и природата за 4. клас – Димитринка Димитрова, Николина Димитрова

Тестови задачи по човекът и обществото и човекът и природата за 4. клас

Предложените тестови задачи са подбрани в съответствие с програмата и учебниците по "Човекът и обществото" и "Човекът и природата" за четвърти клас. Целта на работата е затвърдяване на наученото, създаване на интерес към съответния учебен предмет и попълване на пропуските в знанията на учениците. Освен това задачите дават възможност за добра обратна информация, чрез която учителите се осведомяват до каква степен е овладян учебният материал. Ето защо с тестовите задачи може да се работи както в урока, така и в извънурочната дейност, да се изпълняват за домашна работа и т.н.
В задачите са включени основни знания, необходими за по-нататъшното обучение, а също и някои интересни сведения, които са предпоставка учениците да осъзнаят отговорността на човека към обществото и към околната среда, ролята му за опазване на природата. Основните моменти от историята на нашата страна, залегнали във въпросите, ще подпомогнат учителите и учениците сами да преценят доколко са усвоени знанията за историческото минало и развитието на народа и държавата ни през вековете. Въпросите са ясни и целенасочени и не изискват много време за отговор, което улеснява учителите при избора на подходящ момент за работа с тях.

Автор: Димитринка Димитрова; Николина Димитрова Категория: 4-ти клас; Учебни помагала; Човекът и обществото; Човекът и природата
Издател: Слово
Дата на издаване: 2010 г. Брой страници: 56
Език: Български Тегло: 0.110 кг.
Баркод: 9789544399177 ISBN: 9789544399177