Тестове за държавен зрелостен изпит по български език и литература – Димитрия Желязкова

Тестове за държавен зрелостен изпит по български език и литература

Учебното помагало съдържа тренировъчни тестове за самоподготовка на ученици, които ще полагат задължителна матура по български език и литература. Тестовите задачи са съобразени с учебно-изпитната програма и формата на Държавния зрелостен изпит, утвърдени от МОН. Изданието е насочено предимно към ученика, но може да се използва и от преподаватели по БЕЛ за упражнения в редовните часове по този учебен предмет. Целта е формирането на стратегия за решаване на определения от МОН тестов модел, проверка и оценка на езиковата култура, на литературните знания и на уменията за създаване на собствени текстове.

Текстовете за анализ и синтез (от 23. задача до 34. включително) се отличават с жанрово разнообразие и тематика, с подбор, който ще предизвика интереса на учениците, ще обогати културата им, ще възпитава и с акцентите върху съвременната проблематика.

Използването на три вместо два текста, по-големият им обем и задачите за извличане на информация от тях с различна степен на трудност дават възможност да се определи равнището на подготовката, да се реазилират образователните цели и задачи, да се създава собствен опит в конкретна изпитна ситуация.

Автор: Димитрия Желязкова Категория: Матури; Български език и литература
Издател: Ариадна
Дата на издаване: 2014 г. Брой страници: 128
Език: Български Тегло: 0.165 кг.
Баркод: 9789549660586 ISBN: 9789549660586