Тестове по математика за 5. клас – Константин Бекриев, Лилия Дилкина

Тестове по математика за 5. клас

Сборникът с тестове по математика за 5. клас е съобразен с учебната програма и със съдържанието на одобрените от МОМН учебници по математика. Предназначен е за целогодишна работа на петокласниците.

Първата част включва 10 тренировъчни теста и 10 контролни теста, които следват последователността на основните теми, както и на уроците в тях, според съответното приложение към учебната програма по математика за 5. клас.
Следват отговори на тренировъчните тестове, отговори и критерии за оценяване на контролните тестове.

Втората част съдържа 15 годишни теста. За всички годишни тестове са посочени верните отговори, а за по-трудните задачи – упътвания или решения.
Задачите в тях са подбрани и подредени така, че да се направи действен и пълен преговор на изучения в 5. клас учебен материал по математика.

Тестовете могат да се използват в училище в часовете за задължителната подготовка и в къщи за самоподготовка и самоконтрол. В тях са включени и задачи с повишена трудност, което позволява приложението им в различни форми на извънкласна работа, както и при подготовка за математически състезания и конкурси.

Автор: Константин Бекриев; Лилия Дилкина Категория: 5-ти клас; Учебни помагала; Математика
Издател: Коала Прес
Брой страници: 152 Език: Български
Тегло: 0.226 кг. Баркод: 9789549455779
ISBN: 9789549455779