Тестове по История и цивилизация за проверка на входното и изходното ниво на учениците в 5. – 7. клас – Илонка Попова, Маргарита Димова, Мария Босева

Тестове по История и цивилизация за проверка на входното и изходното ниво на учениците в 5. – 7. клас

Предлагаме ви едно ново, полезно и практично помагало. Целта е да ви улесним при измерването на постиженията на вашите ученици в началото и в края на учебната година. Книжката съдържа тестове за входно и изходно ниво за 5., 6., и 7. клас. Разработени са за две групи, с еднаква сложност, като всеки тест заема две страници. Задачите проверяват степента на усвояване на знанията, на специфичните за предмета умения и формираните компетенции. Съобразени са с учените програми и действащите учебници.

Тестовете са разработени по новия формат на национално външно оценяване след 7. клас. това ви дава възможност да запознаете учениците с изискванията към този тип тест и да осъществите ранна подготовка за изпита. Всеки от дванайсетте теста в помагалото включва еднакъв брой задачи (16) и се оценява с еднакъв брой точки. Първата част се състои от 13 задачи с избираем отговор, с четири варианта на отговор, само един от които е верен. Задачи 14 – 16 са с отворен отговор и проследяват специфичните за предмета умения за хронологично и пространствено ориентиране чрез линия на времето и историческа карта, както и уменията за анали на писмен исторически извор и изображение.

Автор: Илонка Попова; Маргарита Димова; Мария Босева Категория: 7-ми клас; Учебни помагала; История и цивилизация
Издател: Просвета
Дата на издаване: 2014 г. Брой страници: 28
Език: Български Тегло: 0.080 кг.
Баркод: 9789540129716 ISBN: 9789540129716