Тестове по езикова култура. Разсекретени варианти от кандидатстудентската 2012 година – ПУ "Паисий Хилендарски" – Бистра Дикова, Ваня Зидарова, Красимира Чакърова, Мариана Куршумова

Тестове по езикова култура. Разсекретени варианти от кандидатстудентската 2012 година – ПУ "Паисий Хилендарски"

Книгата е колективен проект на Катедрата по български език в ПУ "Паисий Хилендарски" и представлява сборник с разсекретените варианти по български език (езикова култура) за кандидатстудентската 2012 г.

Тя включва тестовете от двата изпита (предварителен и редовен) за хуманитарните специалности в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".
Във всеки от вариантите са застъпени особеностите на правописната и пунктуационната норма на съвременния български книжовен език. Представени са и отговорите на отделните задачи, като са взети под внимание промените и нововъведенията, направени от Института за български език в Официален правописен речник на българския език (издателство "Просвета", 2012 г.).
С традиционното публикуване на изпитните варианти се дава възможност на средношколците и в частност на бъдещите кандидат-студенти да се запознаят със спецификата на изпитните задачи, да преценят трудността им, да проверят равнището на знанията си по български език. Решаването на тестовете е последният етап от подготовката за изпита. То трябва да бъде предшествано от системно изучаване на книжовната норма на родния език.

Сборникът е подходящ за всички, които се интересуват от проблемите на българския език.

Автор: Бистра Дикова; Ваня Зидарова; Красимира Чакърова; Мариана Куршумова Категория: 12-и клас; Учебни помагала; Български език и литература; Справочници; Матури; Кандидат – студенти; Български език и литература
Дата на издаване: 2013 г.
Брой страници: 48 Език: Български
Тегло: 0.100 кг. Баркод: 9789548238434
ISBN: 9789548238434