Тестове по български език и литература за външно оценяване – Людмила Колева

0
(0)

Тестове по български език и литература за външно оценяване

Помагалото съдържа 10 теста, като всеки от тях се състои от 25 въпроса. Първите 18 въпроса на всеки тест са с избираем отговор (трябва да се избере само една от предложените четири възможности). Въпросите от 19-ти до 25-ти са с отворен отговор (трябва да се запише отговорът на предвиденото за тази цел място). Първите четири въпроса от всеки тест са свързани с текстове, схеми и изображения. Те проверяват доколко ученикът се ориентира в текст, дали умее да разпознава вида му, да определя темата му, както и да открива връзката между него и съответстващите му схеми, таблици и/или изображения. Следват въпроси, проверяващи познаването на правописната, граматичната, синтактичната, лексикалната и пунктуационната норма, както и такива, свързани с проверка на литературната компетентност.

Приложението с верните отговори дава не само възможността за самопроверка, но поради това, че към тях са предложени подробни обяснения, седмокласникът би могъл да попълни и евентуални пропуски в знанията си.

Автор: Людмила Колева Категория: 7-ми клас; Учебни помагала; Български език и литература; Матури; Български език и литература
Издател: Ученически свят / Авис 24
Дата на издаване: 2010 г. Брой страници: 120
Език: Български Тегло: 0.110 кг.
Баркод: 9789548631310 ISBN: 9789548631310

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.