Тенис академия – Ник БoлетиериТреньор №1 в света на тениса
Това е най-обстойното ръководство за обучаване и преподаване на тенис, написано от най-успешния треньор на всички времена – Ник Болетиери. Неговата система за тренировки и усъвършенстване е призната в цял свят. Той е създал и развил голяма част от днешните звезди в тениса – Андре Агаси, Моника Селеш, Ана Курникова, Борис Бекер, Мери Пиърс, Томи Хаас и Джим Къриър.
Сега можете да тренирате под ръководството на Болетиери, без да пътувате до неговата Академия. Ще получите детайлни уроци за всичко – от техника на ударите, стратегии, усъвършенстване на уменията, поддържане на форма и психическа устойчивост до неговите представи за провеждане на тренировки и упражнения.
Опитът и проницателността на Болетиери са ненадминати. Тази книга ви позволява да тренирате с помощта на истински виртуоз и да използвате в играта си всички умения и упражнения, които са помогнали за създаването на спортисти от световна класа.
"Най-успешните треньори са тези, които съчетават творческо обучение и поразителна мотивация. Един треньор трябва да е способен да преподава основните знания и умения, а също така да мотивира спортистите за представяне, граничещо с върха на възможностите им. Това разграничава Ник Болетиери от другите."
Дик Енберг, спортен говорител към CBS
"Ник е обучавал успешно начинаещи момчета и момичета, спортисти на средно ниво, кандидат-професионалисти, велики шампиони и други инструктори по тенис. Не може да се каже нищо друго… просто купете тази книга."
Вик Брадън, автор на спортни статии и специалист по тенис
Автор Ник Бoлетиери
Издателство Софт Прес
ISBN 9789546855671
Година на издаване 2007
Страници 506