Ten Smart Tests – Подготовка за изпита по английски език след 8. клас – Елена Бузова, Нели Младенова

Ten Smart Tests – Подготовка за изпита по английски език след 8. клас

Сборникът "10 Smart Tests" съдържа тестове за подготовка на изпита по английски език след 8. клас на паралелките с интензивно изучаване на езика. Тестовете са съобразени с формата на изпита за външно оценяване.
Помагалото до голяма степен следва и формата на държавния зрелостен изпит по английски език и би могло да се използва за подготовка на зрелостниците за матурата по английски.

Всеки тест съдържа следните компоненти:
слушане с разбиране (Listening Comprehension) – 3 текста с общо 15 въпроса от типа с множествен избор (A,B,C,D), и вярно/невярно/няма информация в текста
четене с разбиране (Reading Comprehension) – 2 текста с 15 въпроса с множествен избор и вярно/невярно/няма информация в текста
проверка на знанията по лексика и граматика (Use of English) – частта съдържа Cloze Test (текст с празни места и предложени четири варианта за отговор), изречения за довършване и трансформации.
писане на съчинение по зададена тема в обем 150 – 170 думи

За улеснение след всеки тест има лист за отбелязване на отговорите (Answer Sheet), а на края на книгата са дадени Tapescripts и отговорите на всеки тест.

Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2014/2015 г.

Автор: Елена Бузова; Нели Младенова Категория: 8-ми клас; Учебни помагала; Английски език
Издател: Коала Прес
Дата на издаване: 2010 г. Брой страници: 184
Език: Английски/Български Тегло: 0.220 кг.
Баркод: 9789549455489 ISBN: 9489549455489