Технология на кулинарната продукция – част 1 – Кремена Никовска, Стамен Стамов

Технология на кулинарната продукция – част 1

Учебникът "Технология на кулинарната продукция" е предназначен за ученици от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми.

Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Може да се ползва и от работещите в организираното хранене и кулинарната индустрия.

В учебника се разглеждат основни въпроси, свързани с кулинарната технология. Отделено е място на кухненския персонал и средствата му за работа: на органолептичния анализ на кулинарната продукция; на съставянето на производствената програма и менюто. Разгледани са технологичните процеси, както и промените, кото настъпват с хранителните и други вещества при кулинарната обработка. Обект са и всички етапи от цялостния технологичен процес – обработката на суровините, производството на полуфабрикати, полуготова и готова продукция. Направени са характеристики на българската и някои чуждестранни кухни. Разгледани са особености при технологиите на ястия за детското и диетичното хранене. Внимание е обърнато на кулинарния дизайн.

Автор: Кремена Никовска; Стамен Стамов Категория: Профилирани гимназии
Издател: Матком
Дата на издаване: 2013 г. Брой страници: 232
Език: Български Тегло: 0.300 кг.
Баркод: 9789549930801 ISBN: 9789549930801