Тази книга те обича – PewDiePie

Тази книга е по-умна и по-добре изглеждаща от теб.

Тази книга ще те разбие.

Тази книга те обича.

Дебютната книга на интернет сензацията Феликс Шелберг, по-известен сред почитателите на влогърството като PewDiePie, запознава читателите с уникалното чувство за хумор на шведския геймър, представено под формата на негови цитати, пародиращи популярните книги за самопомощ.

Самият Феликс споделя шеговито, че съвременният живот изправя хората пред множество предизвикателства, но, за щастие, той има решения за повечето от тях. В книгата влогърът споделя свои духовити мисли и остроумни съвети, визуално оформени в стила на популярните в интернет мъдри цитати, и с намигване гарантира на младите си читатели лесен и щастлив живот в един бляскав нов свят. Всяка от мислите, включени в книгата е илюстрирана със забавни и провокативни изображения, предназначени преди всичко за поколението на YouTube.

По-малко от месец след световната си премиера изданието се превърна в абсолютен бестселър на New York Times и Amazon, оглавявайки техните класации за тийнейджърска литература.

„Реших да напиша книга с вдъхновяващи цитати, за да се посмеем… цяла книга, пълна с мъдростта на PewDiePie. Може би се надявам, че тя ще мотивира, окуражи и стимулира всички вас да живеете живота си пълноценно? Може би ще ви помогне да гледате на онези вдъхновяващи цитати, които виждате в интернет, с по-скептична нагласа? Надявам се да ви хареса!“, пише в предговора на книгата си Феликс.

Тази книга те обича“ е новото загалвие от издателската линия „Кубар“, на „Егмонт България”. Целта на новия импринт е да представя на читателите творби, вдъхновени от творци и артисти, добили изключителна популярност в дигиталното пространство. По този начин издателство „Егмонт България” се стреми да бъде в крак с днешния динамичен медиен живот, в който онлайн звездите все по-често засенчват традиционните любимци от шоубизнеса, проектите им (включително и книги) бележат рекорди в класациите на бестселърите. Името на новия импринт идва от старата българска митология. В нея Кубар е бог на природните стихии и гръмотевиците.

С логото на „Кубар“ вече излязоха „Нещата, на които не ни учат в училище“ на Емил Конрад, „Блендер“ на Цветослав Цонев – Цуро и „People of Sofia / Хората на София“ на Вихрен Георгиев.

♦ ♦ ♦

Феликс Шелберг, или PewDiePie, е най-популярният влогър на планетата. Видеата в неговия YouTube канал надвишават рекордните 10 милиарда гледания, а абонатите му са над 40 милиона, което го прави една от най-знаменитите личности в съвременната поп култура. Развитието на канала му продължава с пълна сила, а броят на последователите му се увеличава експоненциално – на всеки 3,6 секунди един човек в света избира да го последва. Последователите на Феликс във Facebook надвишават 6,8 милиона, като близо 36 000 от тях са негови български почитатели (според данни на Social Bakers). Авторитетното американско списание TIME включва международната звезда на дигиталния свят на първо място в списъка си с 30-те най-влиятелни личности в интернет, редом с президента на САЩ Барак Обама, Бионсе и Дж. К. Роулинг. 26-годишният влогър е известен и със своите благотворителни акции, често реализирани с помощта на верните му почитатели.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:240
  • Общи:Преводна литература
  • Година:2016
  • Националност:Шведска
  • Баркод:9789542716808
  • ISBN:9789542716808
  • Каталожен номер:9789542716808
  • Жанрове:Съвременни, Тийнейджърски
  • Тегло:1 kg