Татуираният торс – Хелене Турстен

Татуираният торс

Обезобразен човешки торс е открит в найлонова торба на брега на един плаж близо до Гьотеборг. Коя е жертвата? Единствената следа е особена азиатска татуировка на рамото на убития. Тя отвежда инспектор Ирене Хюс в Копенхаген, където две години по-рано проститутка е била умъртвена по подобен начин. Жестоките убийства продължават, а младата инспекторка е изправена пред множество загадки. Какво премълчава Том Танака, бившият сумо борец, който е имал връзка с някои от жертвите? Защо някои от датските колеги на Ирене се държат толкова подозрително? И може ли тя изобщо да се довери на някого? Защото отдавна ѝ се струва, че убиецът я следва като сянка, застрашавайки собствения ѝ живот.

Хелена Турстен е родена в Гьотенборг. Заема достойно място сред плеядата утвърдени скандинавски автори на криминална литература. Най-голяма известност си спечелва с романите от поредицата за инспектор Ирене Хюс. Повечето от тях са филмирани и се радват на международен успех.
"Хелена Турстен се нарежда сред онези автори на криминални романи, които умеят майсторски да заплитат интриги и да поддържат напрежение у читателя до самия край"
Филаделфия Инкуайърър

"Завладяващо полицейско разследване, проведено на фона на картини от съвременния живот в Швеция и Дания. Героите са пълнокръвни и мотивирани, а Ирене Хюс бързо се превръща в един от най-симпатичните образи на жени детективи. Романът е сред най-добрите образи на шведското крими."
Балтимор Сън

Автор: Хелене Турстен Брой страници: 392
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.500 кг.
Издател: Прес Баркод: 9789543084296
Дата на издаване: 2015 г. ISBN: 9789543084296