Таши и джинът – Ана Финберг, Барбара Финберг

Таши и джинът

Какво би направил, ако срещнеш джин? Ще имаш ли готови три желания? Когато бях на седем, вече знаех моите, а и се бях погрижила и семейството ми да разбере за тях, в случай че видя джин. Мама ми пишеше списъка с покупките за магазина, а аз често добавях моя списък за джина. Все още го пазя и все още се надявам!
Таши беше напълно подготвен, точно както мен. Но никога не знаеш на какъв джин ще попаднеш. Ето какъв беше проблемът на нашия герой…

Джак гори от нетърпение да чуе невероятните истории на Таши за коварния джин и неговите три желания… както и за постъпката на приятелчето му, когато се изправило за втори път лице в лице със зловещия военачалник.

Ана Финберг е родена в Англия, но на 3-годишна възраст семейството й се премества да живее в Австралия. Всички около нея много обичали да четат и така още в училище тя започва да пише истории. След това следва психология и английска литература. Впоследствие работи като психолог. Днес Ана Финберг е известна и уважавана авторка на книги за деца и тийнейджъри. Заедно с Ким Геймбъл, която е сред водещите илюстратори на детски книги в Австралия, вече са публикували много детски заглавия.
Ана и майка й Барбара Финберг съчиняват историите от поредицата ТАШИ. Двете измислят всевъзможни безразсъдни приключения и лукави герои, срещу които малкият смелчага се изправя.

Автор: Ана Финберг; Барбара Финберг Брой страници: 64
Категория: Детска литература ; Приказки; Литература за деца и юноши Език: Български
Тегло: 0.100 кг.
Издател: Унискорп Баркод: 9789543304134
Дата на издаване: 2015 г. ISBN: 9789543304134