Тамплиерство и масонство – том 3: Съвременният Орден на Храма и присъствието му в България – Духовност, митология, езотерика / Стандарт Румен Ралчев

Орден на рицарите тамплиери на Йерусалим.

Със забележителна последователност Румен Ралчев продължава да изгражда своя мащабен по замисъл и по исторически обхват труд "Тамплиерство и масонство".

Третият том от изследването е посветен на историята на неотамплиерството и на неговото присъствие в България. За читателя ще бъде наистина интересно да проследи тази история, да се запознае с каузата на тамплиерите, да научи за спецификата на ритуалите…
Като всяка структура, обърната към дълбочината на времето, неотамплиерството се нуждае от две неща – от легитимиращи основания и от образци на организационна деятелност. Книгата на Румен Ралчев проследява коректно импулсите и делата, които водят до появата на неотамплиерството. Очертава връзките, които то е задължено да създаде с всичко онова, което е припознало като своя традиция, чест и достойнство.

Днешните рицари споделят опит, който е изключително ценен. Те изповядват ценности, чиято социална значимост е безспорна. Те създават условия да живеем в един по-задълбочен свят. В един по-вълшебен свят.

"Темплиерсто и масонство" е книга-ориентир. Книга, която позволява на незнаещите да знаят повече. Книга, която има своята кауза и я отстоява с пристрастие.
Орден на рицарите тамплиери на Йерусалим

  • Корица:Твърда
  • Брой страници:328
  • ISBN:9789549270457
  • Жанрове:Мистерии, Езотерика
  • Тегло:1 kg