Тайният ръкопис – Роналд Кътлър


Древен насилнически култ чака своя звезден час…

Американският археолог Джош Коен има натрапчиви сънища за някаква голяма тайна. Въпреки че наскоро е преживял професионално разочарование, той се доверява на инстинктите си и потегля за Юдейската пустиня, където прави невероятно откритие: древен ръкопис, който, изглежда, е дело на самия Исус Христос. Израелската служба по антиките се заема да докаже автентичността на ръкописа, но една друга, много по-страховита организация започва да се интересува от откритието на Джош. Пазителите, древен насилнически култ, чакат своя миг, за да стоварят нечестивите си вярвания върху света, и няма да се спрат пред нищо, за да се докопат до ръкописа.

Джош се присъединява към блестящия екип от библейски археолози и преводачи, които работят денонощно, за да открият дали ръкописът е истински. Той се влюбва в Даниел, интелигентната и пламенна дъщеря на единия от преводачите. Когато намира свой приятел мъртъв, а Даниел изчезва, Джош внезапно осъзнава, че ръкописът може да притежава много повече мощ, отколкото някога си е представял.
Ще успее ли Джош да разкрие тайната на Пазителите и да опази жената, която обича, без да се наложи да се откаже от най-важното откритие, пред което човечеството някога се е изправяло?

Автор Роналд Кътлър
Издателство Бард
ISBN 9789546550392
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 304