Тайната на ордена на тамплиерите. Древното езотерично познание на тамплиерите – Луи Шарпантие

Тайната на ордена на тамплиерите. Древното езотерично познание на тамплиерите

Древното езотерично познание на тамплиерите!

..Горският масив, разположен между реките Сена и Об, във влажната област Шампания, на двадесет километра източно от Троа, носи странното име Гора на Изтока. Там, в началото на 12 в. се заражда тайнственият, всемогъщ и горд Орден на Храма, за когото френският историк Жюл Мишле (1798−1874) казва, че неговото унищожаване е най-големият катаклизъм на Запада.

Наследник на християнското пробуждане, на египетското и гръцко древно познание, на келтските традиции, този Орден в продължение на два века полага основите на цивилизация, която би могла да бъде най-прогресивната в историята на света след Иисус.

С какви технически средства, с какъв финансов ресурс само за два века из цяла християнска Европа към небесата се изстрелват каменните стрели на стотици катедрали?..

На този, както и на множество други интригуващи въпроси ни дава отговор книгата на Луи Шарпантие. Той ни отвежда, заедно с първите девет рицари тамплиери, в Светите земи в търсене на Кивота и Скрижалите на Завета; ставаме свидетели на създаването на първите страноприемници, ферми и банки, каквито всъщност са тамплиерските командории; виждаме да отплуват от пристанището на Ла Рошел тамплиерските кораби, които далеч преди епохата на Христофор Колумб акустират по бреговете на Америка.. Кладите на Инквизицията слагат край на тайнствените и изненадващи мисии на рицарите тамплиери. Но завинаги ли? Въпросите, загадките остават…

Автор: Луи Шарпантие Брой страници: 248
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения; История и археология; Луксозни издания Език: Български
Тегло: 0.550 кг.
Издател: МИРИАМ Баркод: 9789547871038
Дата на издаване: 25.03.2015 ISBN: 9789547871038