Табло „Да играем безопасно” – Борислав Борисов, Кирила Бобчева

Табло „Да играем безопасно”

Таблото „Да играем безопасно” представя две ситуации за работа по темите от учебната програма – „Къде играят децата” и „Движението по улицата има свои правила”. Те могат да бъдат нагледен дидактически материал за провеждане на разговори, разкази на учителя и децата, организиране на игри, конструктивни и изобразителни дейности и други.

Децата могат:

– да разказват кои са безопасните и кои са опасните места за игра; – къде играят те и техните приятели; – да изброяват основни правила за безопасно движение по улицата; – да разказват кой и къде има право да пресича. Използването на изобразените ситуации помага за изграждане на понятия като детска площадка, квартална градинка, улица.
Таблото е подходящо за:
– изграждане на представи у децата за велосипедна алея и за различните участници в пътното движение; – ориентиране в пътната среда и правилата за безопасно движение.

Борислав Борисов е главен асистент в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Автор: Борислав Борисов; Кирила Бобчева Категория: 1-ви клас; Детски градини; Подготвителна група (5-6 годишни деца); Подготвителна група (6-7 годишни деца); Учебни табла
Издател: Просвета
Дата на издаване: 2012 г. Брой страници: 1
Език: Български Тегло: 0.200 кг.
Баркод: 500129 ISBN: 500129