Табло „Азбука на музиката“ – Вяра Сотирова, Галунка Калоферова, Росица Драганова

0
(0)

Табло „Азбука на музиката“

Съдържа основни знаци на нотописа за тонови височини и трайности. Може да се използва независимо от избрания учебник.

Галунка Калоферова завършва Академията за музикално и танцово изкуство, Пловдив, със специалности „Музикална педагогика” и „Солфеж”.
Работи като учител по музика и 19 години като експерт по музика в РИО София-град, през които подпомага професионалното развитие и усъвършенстване на учителите по музика.
Участва в комисии на Министерството на образованието за изработване на учебни програми по музика за общообразователното училище.
Галунка Калоферова е автор на учебници и учебни помагала по музика от 1. до 8. клас на издателство „Просвета”.
От 2005 г. участва в множество семинари и обучения в областта на психологията и личностното развитие. Работи по проекти за развитие на творческите способности на децата съвместно с къщата музей „Панчо Владигеров”, София.
Вяра Димитрова Сотирова завършва през 1990 г. ВМПИ, Пловдив, със специалност „Музикална педагогика”. Оттогава е учител по музика, като през годините работи във всички етапи на средното общообразователно училище. В момента преподава в ЧОУ „Св. София”, София.
Вяра Сотирова е автор и рецензент на учебници и учебни помагала по музика за всички степени на общообразователното училище. Участва в изработването на учебни програми по музика за начален етап. Преподавателските ѝ интереси са насочени към прилагането на нови методики в обучението по музика и широкото навлизане на практическите занимания и музицирането в процеса на обучение.
Притежава отлични организаторски качества и умения за работа в екип.
През 2008 г. Вяра Сотирова е отличена с наградата на Столичната община „Учител на годината”.
Доц. д-р Росица Драганова е завършила Българската държавна консерватория, София. Работи в Института за изследване на изкуствата – БАН, и като учител по музика във Френския лицей „Виктор Юго”, София.
Като учен доц. Драганова разработва актуални проблеми и задачи в областта на теорията на музикалната култура, на естетиката и на музикалната педагогика. Притежава високо ниво на информираност и иновационно мислене. Участва редовно в конференции за музикалното образование в общообразователното училище в България. Монографията ѝ „Музицирането. Аспекти” (София, Институт за изкуствознание – БАН, 2007) е отличена с наградата „Книга на годината” на Съюза на българските композитори. Автор е на учебници и учебни помагала по музика за общообразователното училище.
Наред с дейността си като учител, доц. Росица Драганова разработва и различни проекти – срещи с известни музиканти, концерти и гостувания на училищния хор на международни фестивали, записи в студио и други.

Автор: Вяра Сотирова; Галунка Калоферова; Росица Драганова Категория: 3-ти клас; Учебни помагала; Музика; Учебни табла
Издател: Просвета
Брой страници: 1 Език: Български
Тегло: 0.150 кг. Баркод: 500023
ISBN: 500023

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.