Съзнателно хранене – част първа – Гейбриел Казънс

Съзнателно хранене – част първа

Как ни влияе храната?
Как да се храним?
Колко често да се храним?
Кои храни са най-добри за нас?
Какво да ядем вечерта?
Какво да пием през деня?

Книгата "Съзнателно хранене" разкрива как начинът на хранене се отразява на телата, умовете и емоциите ни, а също и на нашия духовен живот. Гейбриел Казънс набляга на това, че няма универсални диети, а по-скоро съзнателен подход към индивидуалните нужди.
Авторът дава насоки за здравословно хранене, основаващо се главно на органични и предимно свежи и живи сурови вегетариански храни, с преобладаване на сложните въглехидрати и умерен прием на мазнини и протеини. Според него генно модифицираните и облъчваните храни трябва да се избягват. За още по-добър ефект това хранене трябва да се съчетава с редовен контакт с енергиите на природата – подходящо излагане на слънчева светлина, дълбоко дишане, водни процедури, градинарство и разходки.
Специално внимание се обръща на ролята на витамините и минералите, антиоксидантите, ензимите и т.нар. суперхрани като микроводораслите АФА и Спирулина, незаменимите (есенциални) мастни киселини, житните сокове и много други. Казано накратко, тази книга е Библията на вегетарианството.

Автор: Гейбриел Казънс Брой страници: 464
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.500 кг.
Издател: Анхира Баркод: 9549882489
Дата на издаване: 2006 г. ISBN: 9549882489