Свободата на изразяване и журналистическа етика – Весела Табакова

Свободата на изразяване и журналистическа етика

ВЕСЕЛА ТАБАКОВА, доктор по философия, е преподавател във факултета по Журналистика и масова комуникация при Софийския университет „СВ. Климент Охридски" от 1993 г.
Специализирала е и е чела лекции в западноевропейски и северноамерикански университети. Член е на Фулбрайтовската общност.
Научнопреподавателската дейност на Весела Табакова е съсредоточена в сферата на функциониране на медиите в демократичното общество, медийното отразяване на политиката и етичните стандарти в Журналистиката.
След създаването на саморегулаторни медийни органи в България е член на Комисията за етика в електронните медии от квотата на независимите експерти.
„Свободата на изразяване и журналистическата етика" предлага подходи и аргументи около най-значимите етични дилеми в журналистиката, като ги поставя в контекста на съществуващите изследвания и практики в Европа и Северна Америка. Осмислянето на етичните дилеми в журналистиката се обуславя от три ценностни приоритета:
• правото на обществото да бъде информирано;
• уважението към човека и човешкото достойнство;
• обществения интерес от свободата на словото като такава.

Автор: Весела Табакова Брой страници: 171
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения; Висше образование; Публицистика и журналистика Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: УИ "Св. Климент Охридски" Баркод: 9789540726977
Дата на издаване: 2008 г. ISBN: 9789540726977