Свали розовите очила – Джоузеф Хaлинан

Свали розовите очила

Защо…
гледаш, но не виждаш
забравяш на момента
вярваш, че си нещо повече от другите

Забравяме пароли. Не си спомняме имена. Бъркаме факти от собственото си минало.
Не, това не са симптомите на смъртоносна болест! Просто трябва да свалим розовите очила и да си признаем, че ние, хората грешим… И то по няколко пъти на ден!

Носителят на Пулицър Джоузеф Халинан се гмурка в пленителната наука за човешките грешки – от всекидневните недоразумения до животозастрашаващите гафове – за да търси корените на склонността ни да грешим. Оказва се, че същите качества, които ни правят ефективни, ни карат да грешим. Ние сме научени да живеем и работим на бързи обороти, като откриваме познати модели в света около нас – но така пренебрегваме детайлите… Ето затова тринайсетгодишни момчета откриват грешки в проектите на НАСА, а ние не можем да намерим бирата в собствения си хладилник!

Но не се отчайвайте! Не всичко е загубено! Тук ще откриете полезни съвети за борба с досадните грешки – например как да запомните къде сте скрили нещо ценно. Ще прочетете и защо да вършите много неща едновременно е лоша идея, защо мъжете и жените допускат различни грешки и защо помним лица, но не и имена. И още много полезна информация, с която да сведете грешките до санитарния минимум и да надхитрите… самите себе си!

Автор: Джоузеф Хaлинан Брой страници: 248
Категория: Икономика и мениджмънт; Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.270 кг.
Издател: Ера Баркод: 9789543890536
Дата на издаване: 2009 г. ISBN: 9789543890536