Студено ястие, кн. 1 – Шериф Лонгмайър – Крейг Джонсън

"Студено ястие" от Крейг Джонсън е новият дебютен роман, който веднага му носи успех… Групата персонажи е убедителна и създава усещането, че виждаш цялата тази територия през очите на влюбен почитател и едновременно, скептичен наблюдател."

Пол Скенази, в. "Вашингтон поуст"

"Повярвайте, след като веднъж сте взели тази книга в ръце, няма да я оставите, освен ако къщата ви не се подпали. Крейг Джонсън го е направил както трябва – със стил, грация, дива скорост и чувство за хумор, което те кара да си кажеш" "Аха, ето какво било Уайоминг."

Боб Шакикъс, писател

"Това е такъв вид писане, което те кара да искаш да прочетеш някои откъси на глас, и да ги споделиш с някой. "Студено ястие" е първата книга от поредица, което е добре, защото лафовете на Уолт вече ми липсват, както и дивата красота на Абсарока."

Пеги Макмюлен, в. "Орегониън"

За автора

Крейг Джонсън (род. на 16.01.1961 г.) е известен американски писател на детективски романи от Уайоминг, а "Студено ястие" е първият роман от поредицата за шериф Уолт Лонгмайър, филмирана от Arts & Entrtainment Network през 2012 г. и спечелила над 4 милиона зрители. Епизоди от Лонгмайър се излъчват и в България. "Студено ястие" е сред финалистите на наградата Dilys на Асоциацията на независимите разпространители на детективски романи, а френското ѝ издание печели Le Prix Polar Nouvel Observateur/BibliObs. Запазена марка на писателя е, че базира книгите си на истински случаи. Героите на Крейг Джонсън са каубои и индианци, но не тези, които познаваме от книгите на Карл Май и Майн Рид, а преживели метаморфозите на 20 и вече на 21 век

Автор Крейг Джонсън
Издателство Авлига
Поредица Шериф Лонгмайър
ISBN 9786197245011
Година на издаване 2015
Корица мека
Език български