Стром – том 2 – Беноа дьо Сен Шама, Еманюел дьо Сен Шама

Стром – том 2

Има тайни, които е по-добре да запазим, врати, които да оставим затворени. Така е от векове заради възможностите на Стром – братството на рицарите на Необичайното, което крие съществуването на портали, водещи към непознатото. Членове на бъдещото поколение рицари, Рафаел и Рафаела, откриват портал към отвъдното време, който позволява на човек да пътува в миналото.
Близнаците сираци Рафаела и Рафаел са привлечени като кандидат пажове в братството на Рицарите на Необичайното, тайно общество, което от векове крие съществуванието на свръхестествени явления.Успоредно с живота им на колежани, те са посветени в Стром, колосалната сила, която мобилизира неизползваните способности на мозъка.
Едва издигната в ранг на паж, Рафаела изчезва мистериозно. Организацията открива, че е прекрачила един портал, който я е отпратил в миналото. Нейният кръстник Тристан преминава на свой ред през портала, за да й се притече на помощ. Тогава двамата се оказват въвлечени в центъра на битка за властта в сърцето на античен Египет.
Останал в ХХІ век, Рафаел прави всичко възможно, за да спаси близките си. С помощта на един алхимик от Братството, който се опитва да изгради „теория за порталите”, в крайна сметка той успява да върне пленниците на времето в настоящето. За да възнагради смелостта им, Организацията издига близнаците в ранг на стромилиони. Така те продължават обучението си с надеждата един ден да станат Рицари на Необичайното.

Автор: Беноа дьо Сен Шама; Еманюел дьо Сен Шама Брой страници: 272
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи Език: Български
Тегло: 0.358 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542811534
Дата на издаване: 16.07.2012 ISBN: 9789542811534