Стачникът – Джъстин Скот, Клайв Къслър

Стачникът

Клайв Къслър е израснал в Аламбра, Калифорния. Мобилизиран е в армията по време на войната с Корея като механик и авиационен инженер. Клайв Къслър започва да пише през 1965 г. и издава първия си роман от поредицата за Дърк Пит през 1973 г. Той е създател на Националната агенция за морско и подводно дело (National Underwater & Marine Agency). С неговия екипаж от военноморски експерти и доброволци към агенцията са открили над 60 значими останки от корабокрушения. Известен колекционер на класически автомобили, Клайв притежава около 100 от най-добрите модели от 50-те години. Книгите на Къслър са преведени и издадени на повече от 40 езика в над 100 различни държави по света, с читателска аудитория от над 125 милиона жадни за приключения фенове.

“Почитателите на поредицата за Айзък Бел ще се потопят в добрия разказ и живо пресъздаване на първите години на двайсети век. Но те ще забележат и нещо различно: макар действието да се развива само четири години преди първата книга за Бел („Преследването“) този път ни е представен един доста по-различен Айзък – по-млад, по буен, не толкова спокойно-аналитичен. Този разказ за началото (всеки герой се нуждае от такъв) ще даде на почитателите на Бел един нов поглед към любимия им частен детектив.

През 1902 г. един буден, но неопитен млад мъж на име Айзък Бел, чиракуващ в детективската агенция „Ван Дорн“ само от две години, изпраща спешно съобщение до шефа си. Назначен под прикритие в каменовъглените мини, за да издирва саботьори, той става свидетел на ужасен инцидент. Това събитие го кара да мисли, че ще се случи още нещо, за което провокаторите са запретнали ръкави и рулетката вече се върти."

Автор: Джъстин Скот; Клайв Къслър Брой страници: 368
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: PRO book Баркод: 9789542928591
Дата на издаване: 08.04.2014 ISBN: 9789542928591