Сърфиране в хиперпространството: запознаване с четвъртото измерение в шест лесни урока – Клифърд Пиковър


Сърфиране в хиперпространството е необикновено пътуване през измеренията, което ще отключи вратите на въображението ви с провокиращи мисленето загадки, ребуси и задачи на различни теми – от хиперпространството до религията. Всяка глава е отделен свят на мистерии и парадокси (например как да натъпчете огромни китове в миниатюрни четириизмерни сфери), златна мина за феновете на научната фантастика (обширен преглед на някои от най-интересните научно-фантастични разкази и романи, засягащи четвъртото измерение), занимателна игра за философски настроените (могат ли човешките богове да съществуват в четири измерения?) и приключение за математиците (разглеждане на четиридименсионални фрактални кватерниони с безкрайно сложна структура).
На страниците на книгата оживяват дискусии на теми, стари като света и нови като последните открития в математиката и физиката:
Наистина ли съществува четвърто измерение, което можем да изучаваме и разберем?
Сами ли сме във Вселената?
Харесва ли ни най-вероятния външен вид на четириизмерните същества?
Защо само смътно усещаме присъствието им, но не можем да общуваме с тях?
Дали Бог не се намира само на сантиметри от нас, но ние нямаме сетивата, за да го видим?
Отговорите на тези и други въпроси ще намерите в “Сърфиране в хиперпространството” – книга, написана от доктор по биофизика и биохимия, редактор на научни списания, автор на бестселъри и просто човек с любознателен ум.
Уникална, възхитителна и изключително забавна, Сърфиране в хиперпространството ще погъделичка въображението и ума ви. Хиперпространството е там, където се сблъскват физиката, математиката и научната фантастика, а Пиковър е нашият дяволит водач в странното царство на висшите измерения, където обикновените сетива са останали в миналото. Сърфиране в хиперпространството се закача с нас, карайки ни да си представим невъобразимото.
Професор Мичио Каку, автор на Хиперпространството
Не мога да си представя някой, чийто ум да не се раздвижи при прочита на тази книга.
Артър Кларк
Пиковър изглежда съществува в повече измерения, отколкото повечето от нас.
Иън Стюарт
Доктор Пиковър издава приблизително по книга на година и всяка една от тях е на границата на мисловните и физически възможности!
Лос Анджелес Таймс
Автор Клифърд Пиковър
Издателство Жар – Жанет Аргирова
ISBN 9544800603
Година на издаване 2006
Корица Меки корици
Страници 312
Формат 20/13
Език Български