Съпротива.net – Христо Карастоянов

Съпротива.net

Първо. „Съпротива.net” разказва за място, където Хитлер е още жив и се кара на Елвис Пресли; където трима руски космонавти закусват с водка от лев и шейсет бутилката; където вещици с жълти очи говорят на арамейски, а джуджета продават фалшив „Тефал”, и където на спирката можеш да видиш скелетите на всички, които са чакали автобуса преди теб.
Второ. „Съпротива.net” е смешна книга. От нея можете да научите например какво е казал Марк Твен, като го завели на опера в Миланската „Ла Скала” и после го попитали дали му е харесало… („Е по-ужасно нещо не съм чувал, откакто изгоря сиропиталището!…” Това е казал Марк Твен.) Както и това, че Хитлер не се къпе, понеже в банята го причаквали Шести американски флот и Трети украински фронт. (Лъже, разбира се: в банята няма никой – проверено е.)
Трето. Всичко в „Съпротива.net” прилича на лудница, но не е. А ако все пак е лудница, то това е лудницата, зад чиито стени се опитваме да се спасяваме с една крехка съпротива, направлявана единствено от треперещата логика на съня.

Автор: Христо Карастоянов Брой страници: 242
Категория: Българска литература; Проза; Художествена литература Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Жанет 45 Баркод: 978954491405
Дата на издаване: 01.06.2008 ISBN: 978954491405