Справочник по хранене на животните – —

Справочник по хранене на животните

Настоящият справочник е предназначен за всички, които по един или друг начин се занимават с храненето на животните – производители и търговци на комбинирани фуражи, фермери, съветници и консултанти по животновъдство, студенти и ученици по животновъдство, зооинженери, ветеринарни лекари и други.
Справочникът съдържа всичко необходимо във връзка с храненето – химичен състав, смилаемост, енергийна и протеинова хранителност на фуражните средства, използвани в страната.
Специалистите във фуражните заводи могат да намерят осъвременени и пълни данни за фуражите и добавките, включвани в рецептите за комбинирани фуражи, протеинови концентрати и витаминно-микроелементни премикси.
Фермерите могат да намерят в Справочника всички данни необходими за съставянето на пълноценни дажби и смески – норми за хранене на всички животни (говеда, биволи, овце, кози, свине, различните видове птици, зайци, кучета, котки и риби), хранителната стойност на фуражите и указания за използване на добавките при храненето на животните.
Студентите и учениците от аграрната област имат обилен материал за изучаване на фуражите и съставяне на низходящи списъци за съдържанието на енергия, протеин, отделни аминокиселини във фуражите; за изчисляване на енергийната и протеиновата хранителност, използвайки химичния състав и коефициентите за смилаемост при различните видове животни; за обучение как да коригират табличните данни при определяне на влагата, суровия протеин, суровите влакнини или пълния Weende-състав на фуража; за съставяне на дажби и смески.
Всички данни за фуражите и нормите за хранене са съобразени и допълнени с новите изследвания в тази област.
Посочени са данни за стандартизираната илеална смилаемост на аминокиселините при свине и за смилаемостта на аминокиселините при цекектомирани птици, както и норми за смилаеми аминокиселини.

Автор: Брой страници: 400
Категория: Селско стопанство Език: Български
Тегло: 0.380 кг.
Издател: Матком Баркод: 9789549930474
Дата на издаване: 2007 г. ISBN: 9789549930474