Справедливостта на Крос – Джеймс Патерсън

Справедливостта на Крос

Алекс Крос пристига в родното си градче за пръв път, след като го е напуснал преди повече от трийсет години. Но той не идва просто да посети роднините си. Братовчед му – Стефан, е арестуван по обвинение за убийство на момче от местната гимназия. Солидните доказателства срещу него и досието му с дребни провинения правят вероятността за смъртна присъда съвсем реална.
Детектив Крос се заема да проучи обективно обстоятелствата около убийството на момчето и те го насочват към местните наркодилъри. Докато обаче разплита нишките на случая, той научава потресаваща тайна за родителите си, която всички са пазели от него до този момент. Алекс с ужас разбира, че баща му е убил майка му. Или поне такава е официалната версия. Крос е решен на всичко да разбере цялата истина за тази семейна трагедия. Междувременно трябва да помогне и на Стефан, който, както изглежда, е натопен за убийството на момчето…

Според класацията на авторитетното списание Форбс за 2010 г. Джеймс Патерсън е най-високоплатеният автор в света.

С приходи от 70 милиона долара, авторът печели повече от Стефани Майър, Джон Гришам, Джоан Роулинг и Дан Браун, взети заедно.
През 2012 година Патерсън отново оглави класацията на Форбс за най-печеливши автори. Заема първото място с 94 милиона долара, като 34 от тях е спечелил само в периода на 2010-2012 г. На второ място е Стивън Кинг със скромните 39 милиона.
През 1976 г. излиза първата книга на Джеймс Патерсън „The Thomas Berryman Number“, която печели наградата „Едгар Алън По“ за най-добър криминален роман на годината. Големият успех идва с с книгите „Завръщането на паяка“ и „Целуни момичетата“, които дават началото на най-популярната негова серия „Алекс Крос“. Главно действащо лице в романите му е тъмнокожият детектив — психолог Алекс Крос, бивш служител на полицията във Вашингтон Д.С. и на ФБР, работещ на свободна практика като психолог и консултант на службите за сигурност. По романите от серията са направени няколко филма.
През ноември 2012 година беше българската премиера на филма „Детектив Алекс Крос“ по романа „Крос“ на Джеймс Патерсън. След „Завръщането на Паяка“ и „Целуни момичетата“ това е поредният филмиран бестселър на най-продавания автор в световен мащаб – Джеймс Патерсън."

Автор: Джеймс Патерсън Брой страници: 320
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри; Бестселъри Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Хермес Баркод: 9789542617099
Дата на издаване: 27.07.2017 ISBN: 9789542617099