Спящата кукла – Джефри Дивър


13 септември 1999 година.
Даниел Пел е признат за виновен по обвинението в предумишлено убийство на семейство Кройтън. “Справедливостта възтържествува!” – провиква се главният обвинител след обявяването на присъдата…
Осем години по-късно Пел успява да избяга от строго охранявания затвор “Капитола”.
Със залавянето на убиеца е натоварен най-подходящият криминолог. Вече познавате Катрин Данс от “Часовникаря” – специалист по кинесика, науката за анализ на поведението на престъпниците по време на разпит. Наричана още “живия детектор на лъжата”, атрактивната криминоложка помни много добре психологическата битка, която е водила с престъпника Пел в миналото. За да го залови, преди да е извършил други престъпления, Катрин издирва хора от неговото минало.
Проницателната детективка познава до съвършенство езика на жестовете и е уверена, че ще научи къде се крие убиецът. Достатъчно е само да… поговори със заподозрените.
Близо десет години Джефри Дивър очарова българските читатели с трилърите си “Колекционерът на кости”, “Убийте Райм”, “Каменната маймуна”, “Милост”, “Сълзата на дявола”, “Невидимия”, “Дванайсетата карта” и “Часовникаря”.
“Спящата кукла” е новото предизвикателство към любителите на криминалния жанр.
Автор Джефри Дивър
Издателство Ера
ISBN 9789549395730
Година на издаване 2007
Корица Мека
Страници 448
Формат 13.00×20.00