Списъкът на обречените – Винс Флин

Списъкът на обречените

Тежката артилерия на политическия трилър – Винс Флин, връща лентата години назад, за да проследи превръщането на Мич Рап в суперагент на ЦРУ!
След като попада в свръхсекретния отряд на ЦРУ – „Орион”, Мич Рап получава специална задача. Той трябва да открие отговорните за зловещия атентат над Локърби. Независимо колко жертви ще остави след себе си… Мич Рап е готов да елиминира следващия обект. На пръв поглед задачата изглежда лесна. Но на мястото – изискан френски хотел, Рап попада в засада. Избухва престрелка, а той е ранен. Планът пропада. Някой му е подготвил перфектно организиран капан. Рап се превръща в мишена за мистериозните си врагове. Френските власти също го преследват. Шефовете му не биха допуснали да бъде заловен жив. А той не фигурира дори и в най-секретните документи на ЦРУ. Сам, ранен и притиснат до стената, Мич Рап е готов на всичко, за да оцелее…
Реалистичен политически трилър, който затвърждава позицията на Винс Флин сред най-добрите в жанра. Той ни отвежда под повърхността на известните факти и ни разкрива тайни, прикривани десетилетия. Флин доказва, че никой друг писател не познава света на разузнаването по-добре от него.
В „Списъкът на обречените” залозите са по-високи, отколкото са били някога!

за Винс Флин:

В разгара на предизборната кампания за президентския пост в САЩ един млад автор безуспешно обикаля издателствата, за да предложи ръкописа на своя дебютен трилър. Редакторите умело се измъкват с извиненията “много е остър, много е краен, руши престижа на институциите, в които всеки американец твърдо вярва”. Авторът е Винс Флин, а романът – “Крайни мерки”. Година по-късно авторитетното издателство “Покет Букс” купува правата за публикуване, организира мощна рекламна кампания и тиражът е 700 хиляди екземпляра. Седмица след излизането си “Крайни мерки” попада на трета позиция в класацията за най-продавани книги. Такава е звездната участ и на последвалите политически трилъри с името на Винс Флин. С неповторим усет към драматично напрежение Флин създава изпипан до детайли роман в традицията на Том Кланси и Робърт Лъдлъм. Флин умело прави дисекция на американската политическа система и държавна машина.

Автор: Винс Флин Брой страници: 384
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.290 кг.
Издател: Ера Баркод: 9789543892051
Дата на издаване: 14.05.2012 ISBN: 9789543892051