Спиралата на времето и ключът на синхронността – Дейвид Уилкок

Спиралата на времето и ключът на синхронността

Представете си, че Вселената е жива и се опитва да общува с нас посредством синхронността и Закона на кармата.
Представете си, че историята на нашата планета е поредица от повтарящи се събития – цикли, които изграждат "Спиралата на времето" и ни показват бъдещето.
Възможно ли е днес да ставаме свидетели на осъществяването на древен план, който направлява целия живот на Земята чрез поредица от духовни уроци?

Като се позовава на историята, астрологията и теорията на синхронността, както и на фракталите, духовната геометрия, квантовата физика и редица други изследвания, Дейвид Уилкок показва, че в "Спиралата на времето" съществува скрита архитектура. Тя превежда индивидите и нациите през система от просветление, наречено от Джоузеф Камбъл – "Пътя на героя". В резултат на тази невидима структура историческите събития се случват на шокиращо точни, повтаряеми цикли от време.
Цикличността – позната още от календара на маите до съвременната теория на Фоменко – ни дава решението на различни исторически загадки. Синхронността е ключът, който отваря портите към най-великите мистерии на Вселената – древни и съвременни, за да ни покаже:
•Паралелите между империи, държави, нации
•Връзките между смъртта на някои от президентите на САЩ
•Изумителни разкрития за 11 септември и финансовия колапс, за Федералния резерв и кликата, която управлява света
•Цикълът, който свързва Жана д’Арк с вълненията през 1968 г. във Франция и в Европа
•Социопатите и властта
•Прераждането и "Колелото на кармата"
•Силата на любовта, прошката и молитвата и нейните конкретните измерения

Дейвид Уилкок е завършил психология в Нюйоркския университет. Той е професионален лектор и сценарист. Изследовател е на древните цивилизации, на науката за съзнанието и на новите парадигми на материята и енергията. Автор е на бестселъра на New York Times "Енергийното поле на Вселената", на книгата "Financial Tyranny" (свободно пусната в Интернет) и на филмите "Енигмата 2012" и "Convergence". Живее в Калифорния.

"Великолепно! В тази книга има огромно количество добра наука, голяма част от която е напълно непозната за западните читатели".
Греъм Хенкок

Автор: Дейвид Уилкок Брой страници: 464
Категория: Наука и научно-популярна литература Език: Български
Тегло: 0.480 кг.
Издател: Кръгозор Баркод: 9789547713147
Дата на издаване: 04.11.2013 ISBN: 9789547713147