Спасяването на Франческа – Мелина Маркета

Спасяването на Франческа

Книга, която лекува душевните рани, нанесени ни от порастването.
Няма тийнейджър, който да не се почувства у дома си в кожата на смелата и духовита Франческа. Ще плачете, но и ще се смеете от сърце над нейната нежна, зряла и реалистична история, перфектна за феновете на Джон Грийн и Маркъс Зюсак.
„Спасяването на Франческа“ ни потапя в объркания и емоционален свят на шестнайсетгодишната Франческа Спинели. Проблемите са много – майка ѝ е повалена от депресия и Франки губи най-голямата си опора, а новото ѝ училище – доскоро изцяло мъжката гимназия „Сейнт Себастиан“ – подлага новодошлите момичета на ежедневни унижения.
Франки е принудена да се бори както със самотата в класната стая, така и с предизвикателствата у дома.
Преди обаче хаосът да я разкъса, тя получава помощ от неочаквани съюзници, които ще ѝ дадат силата да спаси социалния си живот, семейството си и най-важното – себе си.

Остроумен диалог и завладяващи герои. Бурният вихър от емоции и изпитания в живота на Франческа ще плени сърцето на читателя от първото до последното изречение. – „Къркъс Ривюс“

Награда на Съвета за детски книги на Австралия за роман на годината (2004)
Награда на Американската библиотечна асоциация за най-добър тийнейджърски роман (2005)

Мелина Маркета е едно от най-известните имена в австралийската литература. Дълго време работи като учителка, преди изцяло да се посвети на писането. Романите ѝ са обожавани от милиони читатели по цял свят, а в родината ѝ са считани за модерни юношески класики.

Автор: Мелина Маркета Брой страници: 240
Категория: Детска литература ; Художествена литература; Литература за деца и юноши Език: Български
Тегло: 0.320 кг.
Издател: Millenium Баркод: 9789545153716
Дата на издаване: 25.11.2016 ISBN: 9789545153716