Сомнамбул – Петър Краевски

Сомнамбул

„Сомнамбул” е новият поетичен сборник на Петър Краевски, издаден от ИК „Жанет-45” (след книгата му със сатирични стихове “Ало, как сте?”). Четенето на тази книга е постепенно навлизане в дълбините на иреалното, среща с архетипите на подсъзнателното. Четирите раздела на „Сомнамбул” проследяват в стихове съновиденията в различните стадии на съня: „Шепот насън”, „Бълнуване”, „Стари сънища”, „Просъници”. Авторът експериментира с различни начини на писане – от класическите форми сонет, триолет, рондо, октава, танка, хайку, през белия стих до поетичните проявления на потока на съзнанието и чудатата метафорика на съвременното модерно.

Самият автор е добре познат на широк кръг телевизионни зрители и радиослушатели. Изключително популярно е неговото радио- и телевизионно предаване „ПЕТКРАСКИ”, с което той е печелил международни медийни награди. Краевски е и организатор на Националния поетичен конкурс „За един по-човечен свят”.

* Носител на награда "Светлоструй" 2008 г. за поезия

Наградата "Светлоструй" се дава на всеки две години за най-добри книги в жанровете поезия, белетристика и публицистика. За нея кандидатстват извънстолични автори, нечленуващи в Национални писателски сдружения или съюзи и не по-възрастни от 40 години.

Автор: Петър Краевски Брой страници: 104
Категория: Българска литература; Поезия Език: Български
Тегло: 0.120 кг.
Издател: Жанет 45 Баркод: 9544913025
Дата на издаване: 2006 г. ISBN: 9544913025